محمدبیگی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: هیچگونه پیشنهاد قانونی در زمینه گشت مقابله با سقط جنین ندادیم و نداشتیم، اما با افراد خاطی برخورد جدی و نظارتی می‌شود.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس توضیح داد؛ ماجرای گشت مقابله با سقط جنین

صیانت از زنان باردار در قانون جوانی جمعیت که در سال ۱۴۰۰ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید موجب شد تا سازمان غذا و دارو توزیع رایگان یا یارانه‌ای اقلام مربوط به پیشگیری از بارداری را ممنوع کند و در بخشنامه‌ای اعلام کرد که «هرگونه ارائه داروهای جلوگیری از بارداری» باید با تجویز پزشک صورت گیرد. سپس مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت سامانه باروری سالم را راه‌اندازی کرد تا زنان باردار تحت نظر قرار بگیرند و نتایج آزمایش‌ها و سونوگرافی و ... در این سامانه ثبت می‌شود.

یکی از دلایل انجام این اقدامات آمار بالای سقط جنین در کشور است که در بسیاری از موارد به صورت غیرقانونی انجام می‌شود لذا وزارت بهداشت درصدد برخورد با متخلفان برآمده است.

فاطمه محمدبیگی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره سقط جنین گفت: بحث مقابله با سقط جنین یک بحث جدی، لازم و ضروری است. متاسفانه آمار سقط جنین در کشور ما بین سیصد هزار تا ششصد هزار سقط در سال اعلام شده بنابراین طبق قانون، آیات و روایات ما مکلف به مبارزه با سقط جنین هستیم.

وی ادامه داد: مبارزه با سقط جنین هم در قانون‌های مربوط به عرضه و فروش دارو آمده و هم در پنج ماده در قانون جوانی جمعیت ذکر شده که چگونه باید با این قضیه مقابله شود.

نماینده مردم قزوین در مجلس اظهار کرد: ما هیچگونه پیشنهاد قانونی در زمینه گشت مقابله با سقط جنین ندادیم و نداشتیم؛ بلکه آن چیزی که به آن توجه شده ممنوعیت عرضه داروهای سقط، ممنوعیت فروش داروهای سقط در خارج از بیمارستان‌های مسئول سقط قانونی، ممنوعیت قاچاق داروها و انجام جراحی یا اعمال مربوط به سقط‌های غیرقانونی در مطب‌ها و کلینیک‌هاست و با افراد خاطی برخورد جدی و نظارتی می‌شود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: سامانه باروری سالم در وزارت بهداشت ایجاد شده که در این سامانه کلیه بارداری‌ها ثبت می‌شود و موارد سقط هم به شکل پرونده‌های سقط قانونی پیگیری می‌شود و برای افرادی که تصمیم به سقط دارند برنامه‌های مشاوره‌ای گذاشته می‌شود.

محمدبیگی اضافه کرد: الان حمایت از فعالان جنبش‌هایی مثل جنبش نفس را داریم و از سازمان‌های مردم نهاد فعال در عرصه مشاوره و مقابله با سقط جنین حمایت می‌کنیم و در فراکسیون جمعیت و خانواده هم جلساتی با این افراد داشتیم و به دنبال ایجاد سازمان‌های مردم نهاد و حمایت از سازمان‌های مردم نهادی هستیم که بتوانند با مشاوره به همسرانی که قصد سقط فرزندانشان را دارند عوارض سقط را بگویند و مشاوره‌های مربوطه را بدهند تا از این اتفاق جلوگیری شود، البته ما بیش از هر چیز نیاز به فرهنگ سازی داریم.

نماینده مردم قزوین در مجلس اظهار کرد: آنچه ما در قانون نوشتیم بحث برخورد جدی با تیم‌های ترویج سقط جنین و عاملان این موضوع است که سقط جنین را به شکل غیرقانونی انجام می‌دهند. آنچه به صورت قانونی انجام می‌شود از مجاری پزشکی قانونی کشور و کمیسیون مرتبط با سقط است که آن روند قانونی خود را طی می‌کند.

محمدبیگی تصریح کرد: متاسفانه بیشتر تصمیم‌های منجر به سقط جنین در دایره خانواده و توسط همسران گرفته می‌شود که بیشتر با دلیل عدم فرزندخواهی، احساس فاصله گذاری نامناسب و آماده نبودن پدر و مادر برای پذیرفتن فرزند است، اما در قرآن کریم آمده هم از ترس فقر فرزندانتان را نکشید و هم از فقر نکشید حتی اگر هم پولدار هستید و می‌ترسید فقیر شوید؛ خداوند در قرآن فرموده که من خود آن‌ها و شما را روزی می‌دهم و روزی دست خداست و خانواده‌هایی که فرزندآوری دارند هم دولت ان‌شالله تمهیدات و تشویق‌هایی در نظر گرفته و هم ما در مجلس جنبه‌های حمایتی از فرزندآوری را پیگیری می‌کنیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.